Bir çift keçi ile başladı, çiftlik kurdu

Bir çift keçi ile başladı, çiftlik kurdu

KAYSERİ'NİN TOMARZA İLÇESİNDE BİR ÇİFT HALEP KEÇİSİ İLE İŞE BAŞLAYAN İŞLETME, YILLAR İÇERİSİNDE BİNDEN DEN FAZLA KEÇİSİ OLAN BİR ÇİFTLİK KURDU.KAYSERİ'NİN TOMARZA İLÇESİNDE BİR ÇİFT HALEP KEÇİSİ İLE İŞE BAŞLAYAN İŞLETME, YILLAR İÇERİSİNDE BİNDEN DEN FAZL

Kayseri’nin Tomarza ilçesinde bir çift Halep Keçisi ile işe başlayan işletme, yıllar içerisinde binden den fazla Keçisi olan bir çiftlik kurdu.
İlçeye bağlı Hacıpaşa Mahallesi’nde çiftlik yöneticisi Adem Korkmaz, ilçe coğrafyasının ve ikliminin Halep Keçisi için uygun olduğunu söyledi. Bir çift keçi ile başlayan işe başlayan işletmede şuan binden fazla keçi bulunuyor.
Hatay Reyhanlı ve Kırıkhan, Şanlıurfa merkez ve Suruç, Kahramanmaraş Onikişubat, Gaziantep, Kilis, Samsun Ladik gibi Türkiye’nin onlarca ilinde yatırımları bulunan çiftlik safkan Halep Keçisi ile ülkenin damızlık keçi ihtiyacına cevap veriyor. Bölgeye göre sınıflandırması yapılan Halep Keçileri; verim ve dayanıklılık, iklim adaptasyonu, zor şartlarda süt verimi gibi etkenler istikametinde ıslah ediliyor. Ayrıca; Hacıpasa Mahallesinde dört mevsime tam adaptasyon sağlamış sürü ile tam yağlı, yüzde 100 organik salamura keçi peyniri de üretiliyor.
Çiftlik yöneticisi Adem Korkmaz; işlerin zamanla büyüdüğünü ve doğru yolda olduğunu söyledi.


Anahtar Kelimeler: bir çift keçi ile başladı çiftlik kurdu