Başkan Yalçın: “Bugüne kadar 70 bin ağaç diktik”

Başkan Yalçın: “Bugüne kadar 70 bin ağaç diktik”

TALAS BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA YALÇIN, 11 KASIM MİLLİ AĞAÇLANDIRMA GÜNÜ’NDE GÖREVE GELDİĞİ GÜNDEN BU YANA 70 BİN AĞAÇ VE 100 BİN MAKİYİ TOPRAKLA BULUŞTURDUKLARINI SÖYLEDİ.TALAS BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA YALÇIN, 11 KASIM MİLLİ AĞAÇLANDIRMA GÜNÜ’NDE GÖREVE

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü’nde göreve geldiği günden bu yana 70 bin ağaç ve 100 bin makiyi toprakla buluşturduklarını söyledi.

Başkan Yalçın, İlçe Müftüsü Bünyamin Turgut ile birlikte Zincidere ve Başakpınar mahallelerini birbirine bağlayan yoldaki ağaç dikme programına katıldı. Burada çeşitli cinslerdeki 400 ağacı toprakla buluşturan Başkan Yalçın, iki yıl içinde Talas’ta yaptıkları ağaçlandırma çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

“AĞAÇ DİKMEK BİZİM İÇİN HAYATİ MESELE”
Başkan Yalçın, Talas’ı Malatya yoluna bağlayan güzergâh üzerindeki Zincidere ile Başakpınar yolunu ağaçlandırdıklarını belirterek, “Bugün 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü. Sayın Cumhurbaşkanımıza her yıl milyonlarca fidanın toprakla buluşmasını sağladığı için teşekkür ediyoruz. Bugüne kadar her mevsimi değerlendirip 70 bin ağaç, 100 bin maki bitkisi diktik. Bu bizim için hayati mesele. Kişi başı yeşil alanı 10 metrekarenin üzerine çıkardık. Her hafta Ali Dağı’nda ağaçlandırma programı yapıyoruz. Burada bizimle ağaç diken değerli İlçe Müftümüze de teşekkür ediyorum.” dedi.

“MUSTAFA BAŞKAN SANATKÂR RUHUYLA TALAS’I GÜZELLEŞTİRİYOR”
İlçe Müftüsü Bünyamin Turgut ise, ağaçları toprakla buluşturmaktan dolayı çok duygulandığını ifade ederek, “Sayın Başkanım o sanatkâr ruhuyla Talas’ın güzelleşmesi ve yeşillenmesi için elinden geleni yapıyor. Bizler de görüyoruz. Kendisine şükranlarımızı arz ediyoruz. Her yerde ağaçlar dikiliyor. Peygamber efendimizin (sav) de müjdelediği, son nefeste olsak bile elimizdeki fidanı dikmemizi isteyen dinimizin gereği olarak da çok güzel şeyler.” diye konuştu.