Başkan Çolakbayrakdar: “‘Kocasinan IQ’ ile Türkiye’nin geleceğine yatırım yapıyoruz”

Başkan Çolakbayrakdar: “‘Kocasinan IQ’ ile Türkiye’nin geleceğine yatırım yapıyoruz”

KOCASİNAN BELEDİYESİ TARAFINDAN HAYATA GEÇİRİLEN ‘KOCASİNAN IQ’ MERKEZİYLE ÇOCUKLAR GELECEĞE HAZIRLANIYOR.KOCASİNAN BELEDİYESİ TARAFINDAN HAYATA GEÇİRİLEN ‘KOCASİNAN IQ’ MERKEZİYLE ÇOCUKLAR GELECEĞE HAZIRLANIYOR.KOCASİNAN BELEDİYESİ TARAFINDAN HAYATA GEÇ

Kocasinan Belediyesi tarafından hayata geçirilen ‘Kocasinan IQ’ merkeziyle çocuklar geleceğe hazırlanıyor. Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, gençler ve çocukların hayal gücünü geliştiren ve ufkunu açan farklı konsept çalışmaların yer aldığı merkez ile zihinsel gelişimlerine büyük katkı sağladıklarını vurguladı.
Kocasinan Belediyesi’nin Mimarsinan Mahallesi’nde hayata geçirdiği ‘Kocasinan IQ’ merkeziyle çocuklara sistematik düşünme becerisi kazandırmanın yanı sıra ezberci yaklaşımdan uzak, düşünen bireyler yetiştirilmesi hedefleniyor. Çocukların günümüzde zihinsel gelişimlerini televizyon, bilgisayar ve internet gibi alışkanlıkların olumsuz etkilediğini hatırlatan Başkan Çolakbayrakdar, Güçlü Türkiye’nin yarınları ve aydınlık geleceğin teminatı olan çocuklara daha donanımlı yetiştirmeleri için var güçleriyle çalıştıklarını söyledi.
Gençler ve çocuklar için hayata geçirdikleri ‘Kocasinan IQ’ merkeziyle beynin doğru ve aktif kullanımı sayesinde çocukların akıl dolu saatler geçirdiklerine dikkat çeken Başkan Çolakbayrakdar, onları daha donanımlı şekilde geleceğe hazırladıklarını belirterek, “Eğitim ve öğretim konusunda Türkiye’ye örnek olan projeler ve yatırımlar gerçekleştirdik ve gerçekleştirmeye de devam ediyoruz. Bizler biliyoruz ki; gençlerimiz ve çocuklarımız, bu ülkenin teminatıdır. Bundan dolayı Türkiye’yi muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarmak için daha donanımlı gençlerin yetişmesine katkı sağlıyoruz. Böylelikle gençlerimiz, güçlenen, büyüyen Kayseri’nin ve Türkiye’nin istikbali olacak. Bunlardan biri olan Kocasinan Akademi ile el becerilerinden kültürel etkinliklere, sanatsal faaliyetlerden daha farklı alanlarda hizmet ediyoruz. Çocuk Kulübü ve Gençlik Merkezimizle de çocuklarımıza ve gençlerimize farklı bir ufuk açabilmek için çalışıyor ve geleceğe hazırlıyoruz. KOCAFEST ile ise Anadolu’nun ortasında ‘Dijital bir Fidan’ diktik. Bu fidanı akıl, bilgi ve gayretle büyütmenin çabası içerisindeyiz. Diğer yandan da zeka oyunlarının eğitim açısından çok önemli olduğunu bildiğimiz için bu yılın başında hayata geçirdiğimiz ‘Kocasinan IQ’ merkeziyle ise evlatlarımızın daha iyi bir şekilde problem çözebilme, düşünme aktivelerinin geliştirilmesi, hayatta karşılaşacakları zorluklara karşı mücadele edebilme, yeteneklerinin artırılması gibi zihinsel gelişimlerine büyük katkı sağlıyoruz. Bütün gayretimiz; Büyük ve Güçlü Türkiye’nin yarınları olan evlatlarımızın daha iyi bir şekilde yetişebilmesi içindir. Biz onların geleceği adına yarınlarda huzurlu ve mutlu olmaları için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Kocasinan IQ Merkezi’nde verilen bazı eğitimler
Akıl Ve Zeka Oyunları (İlkokul ve ortaokul grubu); Çocukların problem çözme, mantıksal, analitik ve eleştirel düşünme, hafıza, dikkat, odaklanma ve diğer zihinsel becerilerini geliştirmeleri amaçlanmaktadır.
EQ Duygu Farkındalığı Atölyesi (9-12 yaş); Duygusal zekâ, kişinin kendi duygularını ve başkalarının duygularını algılama, değerlendirme ve yönetme yeteneğidir. Duygularını kontrol edebilen, hayatını kontrol edebilir. Bu atölye çalışması ile çocukların kendi duygularını anlaması, ifade etmesi ve başkaları ile ortak duygular paylaştığını fark edebilmesi amaçlanmaktadır.
Psikolojik Sağlamlık Programı; Çocukların karşılaşabilecekleri örseleyici yaşantılar karşısında, zorluklarla başa çıkabilme, esnek düşünebilme, yaşamlarında aktif rol üstlenme, cesaretlendirme, uyum sağlamalarına yarımcı olma, sosyal destek kaynaklarını fak etmelerini sağlama, ait olma duygularını güçlendirme, geleceğe ilişkin olumlu bakış açısı kazandırma ile iyi oluş düzeylerini artırmak amaçlanmaktadır.
Dikkat Geliştirme Atölyesi; Çocukların dikkat becerilerinin güçlendirilmesi amaçlanmaktadır.
Sınav Kaygısı ile Baş Etme Becerisi Eğitimi; 8.sınıf öğrencilerinin sınav kaygısıyla başa etme becerilerinin güçlendirilmesi ve buna yönelik alternatif çözümler bulma becerilerinin geliştirilmesi amaçlanmaktadır.
Robotik kodlama, Yazılım ve Yapay Zeka eğitimleri ise hem çocuklara hem de yetişkinlere hitap etmektedir.