Başkan Büyükkılıç, Mimar Sinan’ın doğduğu topraklarda vatandaşla buluştu

Başkan Büyükkılıç, Mimar Sinan’ın doğduğu topraklarda vatandaşla buluştu

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI DR. MEMDUH BÜYÜKKILIÇ, TBMM MİLLİ SAVUNMA KOMİSYONU BAŞKANI HULUSİ AKAR, KAYSERİ VALİSİ GÖKMEN ÇİÇEK, AK PARTİ KAYSERİ MİLLETVEKİLİ AYŞE BÖHÜRLER, AK PARTİ İL BAŞKANI FATİH ÜZÜM, İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRÜ ŞÜKRÜ DURSUN, DEVLE

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, AK Parti Kayseri Milletvekili Ayşe Böhürler, AK Parti İl Başkanı Fatih Üzüm, İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı ile Kayseri’nin en önemli değerlerinden Mimar Sinan’ın doğum yeri olan Ağırnas Mahallesi’ne ziyaret gerçekleştirdi.
Her zaman vatandaşlar ve esnafla buluşarak sohbet eden, onların görüş ve taleplerini dinleyen Başkan Büyükkılıç, bu kapsamda Ağırnas Mahallesi’ni ziyaret etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç beraberindeki heyet ile Ağırnas ziyaretinde ilk olarak Kadın Kooperatifleri Projesi kapsamında bölgede faaliyete geçen Ağırnas Kadın Girişimi İşletme ve Üretim Kooperatifi ve Ağırnas Meydanı’nda bulunan kıraathaneyi ziyaret etti. Ayrıca, heyet Aspir Yağı Üretim Tesisi’nde incelemelerde bulundular.
Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç ile Kayseri Valisi Gökmen Çiçek’in özel önem verdiği kadın kooperatiflerinde üreten kadınlar el emeği, göz nuru ürünler hakkında heyete bilgiler verdiler. Başkan Büyükkılıç, “Üreten kadın kardeşlerimizin emeklerine şahit olduğumuz ziyaretimizde sohbet etme fırsatı bulduğumuz Ağırnaslı hemşehrilerimize yürekten teşekkür ediyorum” dedi.
Daha sonra Başkan Büyükkılıç ve beraberindeki heyet, mimarlık tarihine, yapmış olduğu muhteşem eserlerle damga vuran eşsiz deha Mimar Sinan’ın müzeye dönüştürülen evini ziyaret etti. Burada heyete, Mimar Sinan ve ölümsüz eserleri ve hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu.
Başkan Büyükkılıç, ziyaret ile ilgili yaptığı değerlendirmede, şunları söyledi:
“Kayseri’mizin iftiharı, medeniyetimizin eşsiz mimarı Mimar Sinan’ın Ağırnas’ta bulunan evini TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekilimiz Sayın Hulusi Akar, Valimiz Sayın Gökmen Çiçek, AK Parti Kayseri Milletvekilimiz Ayşe Böhürler ve Devlet Tiyatroları Genel Müdürümüz Tamer Karadağlı ile ziyaret ettik. Bu güzel ziyaret vesilesiyle zamanın ötesinde eserlere imza atan hemşehrimiz Mimar Sinan’ı rahmetle yâd ediyorum.”
Öte yandan Başkan Büyükkılıç, Ağırnas’ta vatandaşlarla bir araya gelerek, samimi sohbetler gerçekleştirdi. Ayrıca, Başkan Büyükkılıç’ın yer aldığı heyet, hayatını kaybeden Ağırnaslı Fatma Kaplan’ın ailesine taziye ziyaretinde bulunarak, aileye baş sağlığı diledi.