?Basın, demokrasinin ve hürriyetlerin sigortasıdır?

?Basın, demokrasinin ve hürriyetlerin sigortasıdır?

CHP Kayseri İl Başkanı Feyzullah Keskin, 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü ile ilgili yazılı bir basın açıklaması yaptı. Gazeteciliğin ciddi bir denetim ve kontrol mekanizması olduğunu ifade eden Keskin; "Gazetecilik önemli ve çok zor bir meslektir.

Günümüz şartlarında gazetecilik mesleğinin icra etmenin zorluklarından bahseden, kutsal bir görev icra ettiklerini ve basın emekçilerinin çalışma şartlarının Dünya standartlarında olması gerektiğini söyleyen Keskin;  ?2016 yılı, maalesef ülkemizde birçok alanda olduğu gibi basın ve ifade özgürlüğü açısından iyi bir yıl olmadı. 170´e yakın medya organı kapatıldı, gazeteciler cezaevlerine mahkum edildi ve birçok basın emekçisi işsiz kaldı. 
Basın, demokrasinin, özgürlüğün, temel hak ve hürriyetlerin sigortasıdır. Özgür basına sahip olmayan toplumlarda, demokrasi ve özgürlükler kısıtlanmış demektir. Yasama, yürütme ve yargı organlarından sonra dördüncü kuvvet olarak tanımlanan basın, yaşanan olaylar karşısında bilgilendirme sorumluluğunu taşımaktadır. Gazetecilik, halkın haber alma özgürlüğüne aracı olan bir meslektir. Çalışma şartları ne kadar iyi olursa, özgür çalışma ortamı ne kadar sağlanırsa kamuoyunu aydınlatma görevini o kadar iyi yerine getirebilirler. Maalesef ki ülkemizde özgür olması gereken basın gittikçe yapılması en zor olan ve tehlikeli meslek haline gelmiştir. Gazetecilerin maddi ve manevi olarak standartlarda görevlerini yapabilmelerini diliyorum. 
Gece gündüz demeden çalışarak halkın haber alma ve bilgi edinme hakkı için mücadele eden, her türlü olumsuzluğa karşı görevini meslek etiği ve evrensel ilkeler doğrultusunda yapmak için çabalayan çalışan, çalışamayan tüm basın emekçilerinin 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü ´nü kutluyor, kalemlerini özgürce kullanabilecekleri yıllar diliyorum.? dedi.   (Kurum Bülteni)