Baba ile oğlunu ?kökünüzü kazıyacağız´ diyerek yaralayan iki sanığa 17.5´ar yıl hapis

Baba ile oğlunu ?kökünüzü kazıyacağız´ diyerek yaralayan iki sanığa 17.5´ar yıl hapis

Kayseri´de aralarında husumet bulunan baba ile oğlunu ?kökünüzü kazıyacağız´ diyerek silahla yaralayan tutuklu sanıklar amca ve yeğene ayrı ayrı 17 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesi´nde görülen davada tutuklu sanıklar R.E.(23), H.E.(19), tutuksuz sanık Ş.E.(41), hem müşteki hem sanık olan G.D.(37), M.D.(56) ile avukatları hazır bulundu.
Hem müşteki hem sanık olan G.D. 18 Nisan 2017´de Melikgazi Mimarsinan Höyük mevkiinde iddia edilen olayı şöyle anlattı: ?Babam M.D. ile hayvan otlatıyorduk, biz çay içiyorduk. Aramızda husumet olan bu kişiler geliyordu. R.E.´nin ve H.E.´nin elinde tabanca, arkadan gelen Ş.E.´nin ise elinde av tüfeği vardı. Üzerimize küfür ederek yürüdüler. Ş.E. ?bunların kökünü kazıyacağım, vur´ derken, R.E. 3-4 el bana ateş etti. Ben olduğum yere yığıldım, dipçik ile de başıma vurarak ?öldü´ dediler. Bu sırada babamı da darp ediyorlardı.?
Hem müşteki hem sanık olan M.D. de ?Biz çeşmeye mesafeliydik. Ş.E., R.E. ve H.E. küfür ederek üzerimize yürüdüler. Ş.E. ?Senin kökünü kazıyacağım, vurun lan´ diye talimat verdi. H.E. ile R.E. ateş ettiler, bana isabet etmedi. Ş.E. ?Biz adamı böyle sinek gibi avlarız´ dedi. Bizi yerde de darp ettiler. ?Bunlar öldü, sıra diğerlerinde´ dediler? ifadelerini kullandı.
Tutuklu sanık R.E. mahkemede yaptığı savunmasında ?Olay günü koyunları otlatıyordum. Yeğenim H.A. yemek ile sürüye katmak için birkaç koyun getirmişti. Daha sonra sürümüzü sulamaya götürdük. Orada M.D. ile oğlu G.D. çeşmenin başında çay içiyorlardı. Ben müsaade istedim, bana ?gel, sıkıyorsa kaldır´ dediler. Daha sonra üzerime yürüdüler, kavga çıktı, kafama vurdular, çok hatırlamıyorum. Yeğenim beni traktöre doğru uzaklaştırıyordu, tüfekle kim ateş etti bilmiyorum? diye konuştu.
Tutuklu sanık H.E. ise ?Amcam olay günü koyunların su içmesi için müsaade istedi ama G.D. ile M.D. küfür etmeye başladı. Sonra R.E.´ye vurdular, ardından bana da vurunca ben de onlara vurdum. M.D. de tüfek vardı, G.D.´de ise tabanca vardı. G.D. tüfeğin dipçiği ile bana vurdu? dedi.
Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu tutuklu sanıklar H.E. ve R.E.´ye müşteki G.D.´ye yönelik ?kasten adam öldürmeye teşebbüs´ suçundan ayrı ayrı 9 yıl 4 ay 15 gün, H.E. ve R.E.´ye müşteki M.D.´ye yönelik ?kasten adam öldürmeye teşebbüs´ suçundan ise ayrı ayrı 8 yıl 1 ay 15 gün olmak üzere iki tutuklu sanığa ayrı ayrı 17 yıl 6 yıl hapis cezası verdi. Mahkeme ayrıca tutuksuz sanık Ş.E.´ye ?silahla tehdit´ suçundan 2 yıl 1 ay hapis, ?mala zarar verme´ suçundan ise 2 bin 400 TL adli para cezası veren mahkeme, M.D. ile G.D.´ye de 6´şar bin TL adli para cezası verdi. (İHA)