Ayaklarını kaybeden Türkmen yüzbaşı 13 kişilik ailesiyle Kayseri´ye sığındı

Ayaklarını kaybeden Türkmen yüzbaşı 13 kişilik ailesiyle Kayseri´ye sığındı

Irak-İran savaşında iki ayağını da kaybeden Türkmen yüzbaşı Hüseyin Kurdi (63), 13 kişilik ailesi ile Kayseri´ye sığındı. Aile Kayseri´de hayırseverlerin yardımıyla sığındığı müstakil evde yaşam mücadelesi veriyor.

Telafer´deki savaştan kaçarak 1 buçuk yıl önce Kayseri´ye yerleşen 13 kişilik Türkmen Kurdi ailesi, zor şartlar altında yaşamlarını idame ettirmeye çalışıyor. 7´si çocuk 13 kişi ile zorlu bir yolculuğun ardından Kayseri´ye gelen aile, yapılacak yardımları bekliyor.
İran-Irak savaşında yüzbaşı rütbesinde görevliyken yanına düşen bomba sonucu 2 ayağını diz kapağının altından kaybeden 63 yaşındaki Hüseyin Kurdi, ?Biz buraya Telafer´den geldik. Orada savaş oldu. Annem ve babam orada vuruldu. Savaştan dolayı orada duramadık ve çocuklarımız için savaştan kaçtık. Telafer´de kimse kalmadı. Bizde Türk kardeşlerimizin yanına kaçtık. Burada bize çok yardım ettiler. Allah herkesten razı olsun. Buraya geldiğimizde bir şeyimiz yoktu. 7 çocuğumuz için buraya geldik. Buraya geldiğimizde ilk 2 ay iş çocuklarım iş bulamadı. Daha sonra çalışmaya başladı? diye konuştu. (İHA)