ATATÜRK ANITI YENİDEN İNŞA EDİLECEK

ATATÜRK ANITI YENİDEN İNŞA EDİLECEK

SARIZ Belediyesi, ilçenin simgesi olan ´Atatürk, Anıtı´nı yenileme projesinde yapım aşamasına geçti.

Sarız Belediyesi, ilçenin simgesi olan ´Atatürk, Anıtı´nı yenileme projesinde yapım aşamasına geçti. Anıt aslına uygun olarak yeninde inşa edilecek.

İlçe merkezinde yer alan Anıt, aslına uygun olarak yeniden inşa edilecek. Hızla devam eden çalışmaların kısa sürede tamamlanacağını belirten Başkan Ömer Faruk Eroğlu, ?Anıtımız, yenilenecek Anıtı Sarız´ımıza çok yakışacak? dedi.

Sarız İlçe Meydanı´nda bulunan Atatürk, Anıtı, İlçe Belediyesi tarafından baştan sona yenileniyor. Kayseri Valiliğinin ve Sarız Kaymakamlığının izniyle hazırlanan projeyle, Anıt aslında uygun olarak yeniden inşa edilecek.

Hızla ilerleyen proje kapsamında; Anıt, aslına uygun olarak yeniden inşa edilecek. İlçe Meydanı da yenilenecek. Tören alanı olarak kullanılan kısım büyütülerek, aynı anda daha kalabalık topluluklara hizmet edebilir hale getirilecek. Çalışmalar kısa südre tamamlanacak.

?Ortak mirasımızı geleceğe taşıyoruz?

Sarız Belediye Başkanı Ömer Faruk Eroğlu, ?Sarız´ımızın simgesi olan Anıt, hepimizin ortak mirası ve buluşma noktasıdır. Meydan parkımızı ve burada yeralan Anıtımızı yenilemekteki amacımız da bu mirasa sahip çıkmak ve gelecek nesillere taşıyabilmektir. İçeriği, anlamı ve estetiği ile tartışılmaz bir değere sahip olan bu yapıyı Sarız´ımıza çok yakışacak bir şekilde yeniliyoruz. İlçemize yakışır bir eser kazandırıyoruz. Bittiğinde hepimizin yüz akı olacak? dedi.  (Kurum Bülteni)