ATAŞ´TAN ÖNERGE, ARIK´TAN TEKLİF

ATAŞ´TAN ÖNERGE, ARIK´TAN TEKLİF

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, emeklilerin kendileriyle ilgili kararlarda söz sahibi olabilmesi için Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu´nda değişiklik yapılması için kanun teklifi verirken, İyi Parti Kayseri Milletvekili Dursun A

DURSUN ATAŞ ASKERİ KAZALARI GÜNDEME TAŞIDI

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Türk Silahlı Kuvvetlerinde kazalar nedeniyle ciddi sorunların yaşandığını belirterek, ?Son bir buçuk yıllık süreçte basına yansıdığı kadarıyla 51 askerimizi kazalardan dolayı şehit verdik. 116 tane askerimizde bu kazalarda yaralanmıştır. Dünyanın en köklü ve başarılı ordularından olan Türk Silahlı Kuvvetlerinde söz konusu durumun normal olmadığı aşikârdır? dedi. Ataş, kazaların araştırılması ve önlemlerin alınması için de Meclis araştırma önergesi verdi.

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, artan askeri kazaları Meclis gündemine taşıdı. ?Donma, askeri araç devrilmesi, mühimmat patlaması, helikopter düşmesi vb. olaylar sonucu şehit olan askerlerimizin haberleri her gün gelmektedir? diyen Ataş, bu konuda Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığına araştırma önergesi talebinde bulundu.

Son günlerde Türk Silahlı Kuvvetlerinde yaşanan kazalara dikkat çeken Ataş, ?Ordu-Millet olarak adlandırılan Türkler için tarih boyunca en önemli müesseselerinden biri ordusu olmuştur. Nitekim milletimizin tarihin hiçbir döneminde esaret altına girmeyişinde ve şanlı tarihinde ordumuzun yeri ve başarısı tartışılmayacak noktadadır.  Ancak son yıllarda ve özellikle de son günlerde Türk Silahlı Kuvvetlerinde meydana gelen kazalar üzüntüyle kamuoyunun ve milletimizin dikkatini çekmektedir. Daha bu ay içerisinde Ankara´da icra edilen tatbikat sırasında meydana gelen kaza sonucu şehit olan Topçu Uzman Çavuş Nihat Akcalı´nın, İzmir´in Urla ilçesindeki askeri birlikte eğitim sırasında meydana gelen kaza sonucu şehit olan Astsubay Hüseyin Bulut´un, yine Tunceli´de kaza sonucu arkadaşının silahından çıkan kurşunla vurularak şehit olan uzman çavuşumuzun acısı hepimizi derinden etkilemiştir. Yine bu ay içerisinde Suriye´nin Dabık bölgesinde zırhlı askeri aracın devrilmesi sonucu meydana gelen kazada Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) mensubu 9 askerimiz yaralanmıştır. Donma, askeri araç devrilmesi, mühimmat patlaması, helikopter düşmesi vb. olaylar sonucu şehit olan askerlerimizin haberleri her gün gelmektedir. Görülmektedir ki, Türk Silahlı Kuvvetlerimizde bu konuda ciddi bir sorun yaşamaktadır. Nitekim son bir buçuk yıllık süreçte basına yansıdığı kadarıyla 51 askerimizi kazalardan dolayı şehit verdik. 116 tane askerimizde bu kazalarda yaralanmıştır.? diye konuştu.

ARIK´TAN EMEKLİLERE SÖZ HAKKI İÇİN KANUN TEKLİFİ

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, emeklilerin kendileriyle ilgili kararlarda söz sahibi olabilmesi için Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu´nda değişiklik yapılması için kanun teklifi verdi.

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, 31 Mart 2019 Yerel Seçimleri öncesinde vatandaşlardan gelen talepleri gündeme taşımaya devam ediyor. Seçim çalışmaları sürecinde toplumun farklı kesimlerinden farklı taleplerin geldiğini belirten Arık, meclisin çalışmaya başlamasıyla birlikte bu konuları gündeme taşımaya başladıklarını ifade etti. Ekonomik sıkıntının en fazla rahatsız ettiği emeklilerin birçok sıkıntısı bulunduğunu belirten Arık, buna karşılık emekli aylıkların da belirlendiği Kamu Çalışanları Sendikaları heyeti ve Kamu İşverenler Kurulu arasında yürütülen Toplu Sözleşme Görüşmelerinde emeklilerin yer almadığına dikkat çekti. Emeklilerin kendi gelecekleri konusunda söz sahibi olması amacıyla kanun teklifi hazırlayarak TBMM Başkanlığı´na sunduğu belirten Arık, Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu´nda değişiklik yapılması talebiyle hazırladığı kanun teklifinin gerekçesini şu sözlerle açıkladı: ?Yıllarca çalışıp emek verip emekli olan milyonlarca vatandaşımız maalesef kendi gelecekleri ile ilgili verilen kararlarda söz sahibi değillerdir. Emeklilerimizin maaşlarının belirlendiği Kamu Çalışanları Sendikaları heyeti ve Kamu İşveren Kurulu arasında yürütülen Toplu Sözleşme Görüşmelerine emekliler taraf olarak kabul edilmemektedir. Durumları her geçen gün kötüye giden buna karşılık kendi gelecekleri konusunda söz hakkı bulunmayan emeklilerimizin mağduriyetinin giderilmesi için Toplu Sözleşme Görüşmelerinde taraf olması gerekmektedir. Kanun teklifimiz ile ülkesine yıllarca hizmet etmiş emeklilerimizin mağduriyetinin giderilmesi ve kendi gelecekleri konusunda söz hakkına sahip olmaları amaçlanmıştır.?

Söz konusu kanun teklifinde en fazla üyeye sahip olan iki emekli derneğinin temsilcisinin de yer almasıyla Toplu Sözleşme Görüşmelerini yürüten heyetin 15 olan üye sayısının 17´ye çıkarılması isteniyor.  (Kurum Bülteni)



Anahtar Kelimeler: ATAŞ ÖNERGE ARIK TEKLİF