ASKON: “DÜŞÜŞ VE ÇIKIŞ AYNI ANDA”

ASKON: “DÜŞÜŞ VE ÇIKIŞ AYNI ANDA”

ASKON: “DÜŞÜŞ VE ÇIKIŞ AYNI ANDA”

ASKON: “DÜŞÜŞ VE ÇIKIŞ AYNI ANDA”

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği(ASKON) Kayseri başkanı Ali Özcan Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) ağustos ayı verilerini değerlendirdi.

ASKON Kayseri başkanı Ali Özcan salgın nedeniyle dünya genelinde verilerde ciddi bir düşüş yaşanmasına rağmen Türkiye’nin bu durumdan en az etkilenen ülkelerden biri olduğunu söyledi. Özcan, “İhracat verilerine baktığımız zaman Türkiye, dünya geneline bakınca oran olarak çok kötü durumda değil. Bu durum Kayseri’ye de yansımış durumda. Kayseri geçtiğimiz ay ihracat bazlı dolar olarak 190.140 iken bu ay 166.852’ye düşmüş görünüyor. Bu durum çok olumsuz görünmekle beraber ülke ve dünya geneli orana baktığımızda bu düşüş anormal değildir. Türkiye’de şu anda ihracat rakamı olarak 9. sıradayız. Geçtiğimiz aya göre 3 basamak birden bir çıkış var. Ay bazlı olarak baktığımızda düşüşün devam etmesi normal olmakla beraber ilk 10’daki yerimizin sağlam olması için gerekli kolaylıkların firmalara sağlanması gereklidir. El ele gönül gönüle bu günleri sağlıkla geçirerek başarılı olmalıyız.” ifadelerini kullandı.

Ali Özcan, “Dernek olarak iş ziyaretleri kapsamında farklı illerde geziler yapıyoruz. Bilhassa yükselişte olan illere baktığımız zaman sanayi alanlarında yatırımı artırma amaçlı ciddi desteklerle işlere giriştiğini görüyoruz. Bunun yanında arsa bizim ilimizde çok pahalı. Şayet gelişmek istiyorsak bu engeli de aşmalıyız. Ayrıca bu gelişimi çok yönlü olarak sağlamalıyız. Kayserimizin üzerine yapışmış olan mobilya ve çelik kapı haricinde de güzel işler yapıldığını göstermemiz gerekiyor. Verilere bakınca hangi ürünlerde eksik olduğumuz ortada. Bu ürünlere de ağırlık vermeliyiz. Elektrik-elektronik, makine teçhizatı gibi alanları geliştirmeli, tarım sektörünü baştan ele almalıyız. Yapılacak çok iş var. Bunun için kritik kararlar alınarak  önemli adımlar atılmalı.” şeklinde konuştu.(kurum haberi)



Anahtar Kelimeler: ASKON: “DÜŞÜŞ ÇIKIŞ