ART ARDA GELEN ZAMLARA TEPKİ

ART ARDA GELEN ZAMLARA TEPKİ

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, iğneden ipleye her şeye tekrar tekrar zam yapıldığını belirtti. Kayseri´de bir mobilya firmasının kamu bakanlarından milyonlarca lira kredi aldıktan sonra konkordato ilan ettiği iddialarını da değerlendiren Arık, ?AKP

Vatandaşın her gün yeni bir zam haberi ile uyandığını belirten Arık, ?Sigaraya 6 ay gibi bir sürede yüzde 60´lara varan iki zam uygulandı. Kimileri vatandaş sigara içmesin diyor. Tamam vatandaş sigara içmesin. Ama tek zamlanan sigara değil ki, o zaman vatandaş meyve de yemesin, doğal gaz da kullanmasın, elektrik de tüketmesin? Çünkü zam gelmeyen hiçbir şey kalmadı. Çünkü 17 yıllık AKP iktidarı ülkeyi borç batağına sürükleyip, devletin bütün birikimlerini tüketti? diye konuştu.

Kayseri´de AKP yöneticilerine ait bir mobilya firmasının konkordato ilan etmeden önce iki kamu bankasından milyonlarca lira kredi kullandığı yönündeki iddiaları da değerlendiren Arık, açıklamalarını şöyle sürdürdü: ?Halkımız kuru soğana muhtaç olmuş ama ülkemizde birilerinin bir eli yağda bir eli balda? AKP yıllardır, tüyü bitmemiş yetimin hakkını kendi yandaşlarına peşkeş çekiyor. Son olarak Kayseri´de, AKP´li yöneticilere ait, bir mobilya firmasının konkordato ilan etmeden önce iki kamu bankasından milyonlarca lira kredi kullandığı iddiası gündeme geldi. Şaşırmadık, çünkü AKP yıllardır bunu yapıyor. Kamu bankaları AKP´nin arka bahçesi, istedikleri gibi kullanıyorlar. Yandaş televizyon satın alıyor, parayı kamu bankaları veriyor. Yandaş devletten ihale alıyor, parayı kamu bankaları veriyor. Bunların sonunda da kar yandaşa, zarar da vatandaşa kesiliyor. Yandaş devletin en büyük ihalelerini alıyor ama AKP iktidarları hiçbir gerekçe göstermeden yandaşın milyonlarca lira vergi borcunu sıfırlıyor. AKP´nin düzeni bu; nimet yandaşa, külfet vatandaşa? AKP 17 yıldır bunu yapıyor. Yandaşlarını finanse ediyor, faturayı da vatandaşa kesiyor. Yandaşın vergisini sıfırlıyor, boşalan kasayı da iğneden ipliğe her şeye zam yaparak kapatmaya çalışıyor. İşte ardı arkası kesilmeyen zamların gerekçesi de bu, yandaşın açtığı kara delik vatandaşın cebinden kapatılmaya çalışılıyor.?  (Kurum Bülteni)



Anahtar Kelimeler: ARDA GELEN ZAMLARA TEPKİ