ARIK´TAN BİR ŞİİRLİ TEPKİ DAHA ?KİMSE, SENİN KADAR ALDANMAZ USTA?

ARIK´TAN BİR ŞİİRLİ TEPKİ DAHA  ?KİMSE, SENİN KADAR ALDANMAZ USTA?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) iktidarının milleti şair yaptığını belirterek, Kayseri´den bir vatandaşın gönderdiği ?Usta? isimli şiiri okudu.

 

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Kayseri´de bir ülkücünün kendisine gönderdiği ?Bunun için evet demem arkadaş? şiirinin ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi´nde bu kez de ?Usta? isimli şiiri okudu. AKP iktidarının kahreden işlerinin vatandaşları şair yaptığını dile getiren Arık´ın TBMM´de okuduğu ?Usta? isimli şiir şöyle:

USTA

Her şeyi, herkesten iyi bilirsin

İşine gelirse zehir gibisin!

Bilmiyorum, nasıl cevap verirsin?

Kimse, senin kadar aldanmaz usta

Kimseyi duymadın kendinden başka

Aykırı sesleri duysaydın keşke

Görmezden gelinen iğrenç bu aşka

Aç ta bir bak, kimler bulunmaz usta!

"Demokrasi su ise testi laiklik

Testi kırılırsa biter kardeşlik"

Bizi millet yapan bu beraberlik;

İlkeler! Olmadan yürümez usta

Mühür bende diye, kimse kollanmaz

Eğer kollanırsa, düzen sağlanmaz

Devlet kesesinden ağalık olmaz

İsteyene her şey verilmez usta

TBMM´de vatandaşların neden hayır diyeceğini dile getirdiği ?Bunun için evet demem arkadaş? isimli şiiri okumasının ardından Kayseri´deki şair ve ozanlardan AKP iktidarının uygulamalarına yönelik çok sayıda şiir aldığını belirten Arık, ?15 yıldır ülkeyi yöneten ama hep mağduru oynayan AKP, uygulamalarıyla her zaman halkımızı mağdur etti. Bu mağduriyet ve yaşanan haksızlıklar karşısında da yurttaşlarımız demokratik tepkilerini şiirlerle dile getiriyor. Ben de bu milletin bir vekili olarak onların tepkilerini TBMM çatısı altında dile getirmeye gayret gösteriyorum? diye konuştu.  (Kurum Bülteni)