APIC 2019 Meeting kursu devam ediyor

APIC 2019 Meeting kursu devam ediyor

Girişimsel Kardiyoloji Derneği tarafından organize edilen Advanced Peripheral Interventions Course (APIC 2019 Meeting) İleri Girişimsel Perifer Kursu ve Acute Stroke Intervention Course (Akut Girişimsel İnme Kursu), ulusal ve uluslararası çapta kardiyolog

 Periferik vasküler hastalığın tedavisi için kapsamlı endovasküler yaklaşım sağlamanın amaçlandığı kursta, canlı yayında yapılan ameliyatlara katılan yerli ve yabancı girişimsel kardiyolog ve nörolog doktorlarının katkılarıyla başarılı işlemler yapılıyor. 
Girişimsel Kardiyoloji Derneği tarafından organize edilen APIC 2019 Meeting İleri Girişimsel Perifer Kursu, ulusal ve uluslararası çapta kardiyolog ve nörolog doktorların katılımı ile devam ediyor. Kentte bulunan bir otelde düzenlenen kursta, 22 vaka üzerinden canlı yayınlar ile yerli ve yabancı girişimsel kardiyolog ve nörolog doktorlarının katkılarıyla başarılı işlemler yapılıyor. Periferik vasküler hastalığın tedavisi için kapsamlı endovasküler yaklaşım sağlamanın amaçlandığı kursta temel, ileri ve kompleks teknikler deneyimli uluslararası yazarlar ve operatörler tarafından vurgu yapılıyor. 
Kurs hakkında bilgiler veren Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ramazan Akdemir, ?Özellikle firişimsel kardiyoloji de periferik girişimler ve konjental kalp hastalıkları tedavisi ve teşhisiyle ilgileniyorum. Bu sene bu toplantıda biz APIC isminde İleri Periferik Kursu adı altında toplantı organize ettik. Yaklaşık 5 aydır organizasyon sürecinde çalışıyoruz. Ekibimizde 2 uluslararası koordinatör, 2 tane de ulusal seviyede koordinatör var. Bu toplantı ilk kez Türkiye´de bu kadar geniş çaplı uluslararası İngilizce dilince yapılan, kalp dışı damar hastalıkları tedavisine yönelik yapılan bir toplantı olarak organize edildi. Daha önce 7 kez bu toplantıları yaptık. Küçük çaplı ve lokal bazlı ama Türkçeydi. Bu sene ilk kez İngilizce yaptık. Uluslararası katılımcıları davet ettik. İlk kez bu toplantıda kalp damar cerrahisini ve inme girişimleriyle ilgilenen Girişimsel Nöroloji Derneğinde de hocalarımız katıldılar ve çok geniş çaplı bilimsel bir program hazırlandı. Programın bugün ikinci günündeyiz. İlk gün ki katılımda yaklaşık 287 kişilik kayıt vardı. Salonlarımız oldukça dolu seyretti. Özellikle canlı yayınlarımızda yeni başlayan uzmanlara ve asistanlara yönelik faydalı olacak önemli girişimlerin ve ameliyat tekniklerinin detaylı aktarımı yapıldı. Canlı yayınlarda ameliyatlar yapıldı ve uydu aracılığı ile salonlarımıza yansıtıldı. İnteraktif bir şekilde operasyonlar yapılarak meslektaşlarımızın bilgi, görgü ve tecrübeleri artırılmaya çalışıldı. Yeni teknikler anlatıldı ve yeni malzemeler ile ilaçlar tanıtıldı. Her 3 salonumuzda da yoğun bir katılım var. Bugün ikinci gündeyiz ve aynı şekilde dünden daha kalabalık bir şekilde ilgi görüyor? ifadelerini kullandı.  (İHA)