?ANADOLU BASINI GÜÇLÜK ÇEKER?

?ANADOLU BASINI GÜÇLÜK ÇEKER?

Türkiye Gazeteciler Federasyonu SSK´dan borcu yoktur yazısı alınmasına tepki gösterdi

Türkiye Gazeteciler Federasyonu´ndan yapılan açıklamada, ?Bilindiği gibi son dönemlerde Basın İlan Kurumu alınan ilan ödemlerinde gerek Maliye´den gerekse SGK´dan "borcu yoktur" kâğıdına gerek duymadan işlem yapabiliyordu.

Ancak 2018 yılı Ocak ayından itibaren Maliye Bakanlığı´nın talebi sonucu bundan böyle her ayın "10´unda "borcu yoktur" yazısı alınması zorunlu hale getirilmiştir.

Bu durum Anadolu basınını bir hayli güç duruma sokacaktır. Bu bağlamda Türkiye Gazeteciler Federasyonu ve Türkiye genelindeki Gazeteciler Cemiyetleri ile ortak bir çalışma başlatmıştır.Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca bu konuda yaptığı açıklamada, "Yönetim Kurulu olarak Maliye Bakanlığından randevu talebinde bulunduk. Kısa süre içinde umut ediyorum görüşmemizi gerçekleştireceğiz. Bu görüşmede Maliye Bakanı´na taleplerimizi ve yerel medyanın alınan bu kararla düşeceği zorluğu aktaracağız. Görüşmede en azından eski borçların ötelenmesini ve geçmişte olduğu gibi zorunluluğun belli dönemlere yayılmasını talep edeceğiz" dedi. Başkan Karaca, ayrıca Türkiye Gazeteciler Federasyonu olarak bu konunun ısrarla takipçisi olacaklarını da sözlerine ekledi.  (Kurum Bülteni)



Anahtar Kelimeler: ANADOLU BASINI GÜÇLÜK ÇEKER