AKP´Yİ TOPA TUTTU

AKP´Yİ TOPA TUTTU

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki´nin Kayseri´de partisine yönelik açıklamalarına tepki gösterdi.

Türkiye´nin başına FETÖ´yü de Rezza´yı da Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) iktidarının bela ettiğini belirten Arık, Bakan Özhaseki´nin gazetelere yansıyan fotoğraflarına atıfta bulunarak, ?Dün FETÖ´nün hamiliğini yapan, Nijerya´da okulunu, Amerika Birleşik Devletleri´nde elebaşını ziyaret edenler bugün utanmadan sıkılmadan Cumhuriyet Halk Partisi´ne söz söylüyor? diye konuştu.

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, haftasonu Kayseri´de katıldığı etkinliklerde CHP´yi hedef alan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ve AKP´lilere yanıt verdi. ?CHP FETÖ´nün sözcülüğünü yapıyor? diyen Özhaseki´ye seslenen Arık, Özhaseki´nin her zaman olduğu gibi yine yalanlarla gerçekleri sulandırmaya çalıştığını belirtti. Bakan Özhaseki´ye seslenen Arık, ?Sayın Bakana öncelikle Ergenekon Davası´nı hatırlatmak isterim. Sayın Bakan, Türk Ordusu´na FETÖ tarafından kurulan kumpasın da en güçlü savunucularından biriydi. Öyle ki, kendine yönelik suçlamaları sulandırmak ve yalanlarına insanları ikna edebilmek amacıyla Ergenekon Davası için ?Allah´a iman eder gibi inandım´ demişti. Sonrasında olayın FETÖ´nün Türk ordusuna kurduğu kumpas olduğu ortaya çıkınca, hiç bunları söylememiş gibi utanmadan, sıkılmadan ?hak yerini buluyor´ diye konuştu... Hak yerini öyle bulmaz, hak yerini bu kumpası düzenleyenler, bu kumpasa destek verenler bağımsız mahkemelerin önüne çıkınca bulur. Sayın Bakan´ın unuttuğu tek şey, Ergenekon davasında söylediği büyük yalan, masum insanlara attığı iftira da değil. Sayın Bakan, Ergenekon kumpaslarında bugünkü genel başkanının ?davaların savcısıyım´ dediğini de unutmuş? değil.

Sayın Bakan, Gülen Yüzler adı altında, Belediye bütçesinden FETÖ´ye finans desteği sağladığı, FETÖ´nün dar gelirli ve yoksul ailelerin zeki çocuklarına ulaşmasının yolunu açtığını da unutmuş gibi... Sayın Bakan, Nijerya´ya, Pensilvanya´ya yaptığı gezileri de unutmuş gibi? Dün FETÖ´nün hamiliğini yapan, Nijerya´da okulunu, Amerika Birleşik Devletleri´nde elebaşını ziyaret edenler bugün utanmadan sıkılmadan Cumhuriyet Halk Partisi´ne söz söylüyor. Sayın Bakan, bence önce nereye gittiğine, kimlerle gittiğine baksın. FETÖ´nün sözcüsünü, hamisini arıyorsa hiç uzağa gitmesin, Çevre Bakanı Önce çevresine baksın? diye konuştu.

ELİTAŞ NASIL BİR ÇAMURA BATTIĞINI GÖRSÜN

AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş´ın açıklamalarına da tepki gösteren Arık, açıklamalarını şöyle sürdürdü: ?FETÖ sanıkları yargılanırken Adliyeyi ziyaret eden Elitaş, CHP´yi FETÖ ile aynı cümlede anmadan önce bu ziyaretinden dolayı Türk Milletinden özür dilesin. FETÖ ile irtibat konusunda daha da tatmin olmazsa bizzat içinde bulunduğu Kayseri Şeker Fabrikası´na yönelik operasyonu bir hatırlasın. Bir hatırlasın, o övündüğü operasyonda görev alan savcılar, mahkeme heyetleri kimlerdi? Kimler nasıl bir kumpasın parçası oldu? Ogün birlikte kumpas tezgahladıkları kişiler bugün nerede? Elitaş, önce bunlara bir yanıt versin? Önce Nasıl bir çamura battığını bir görsün, ondan sonra başka insanlara çamur atsın?

VATAN ÇİFTLİKLERİNİZSE?

AKP Kayseri Milletvekili Emrah Karayel´in CHP´ye milli ve yerli olma çağrısında bulunduğunu hatırlatan Arık, ?Kayseri´de bir yerden başka bir yere ancak navigasyonla giden birinin CHP´ye yerli ve millilik çağrısı yapması gerçekten çok komik? dedi. Türkiye´nin başına FETÖ belasını da Rezza rezaletini de AKP´nin sardığını belirten Arık, ?Biz FETÖ konusunda da Rezza konusunda da AKP´yi çok uyardık. Biz uyarırken onlar FETÖ´ye ?Muhterem Hoca efendi´ diyorlardı. Biz uyarırken onlar Rezza´ya ?Hayırsever işadamı´ diyor, Türk Bayrağı önünde sanki bir kahraman edasıyla Türk Milletinin karşısına çıkartıyorlardı. Şimdi Rezza ile dönemin bakanlarının kirli ilişkilerini Türk Milleti´ne milli dava olarak anlatmaya çalışıyorlar. AKP ile Rezza´nın kirli ilişkileri bizim asla ve asla milli meselemiz olamaz. ?Vatan çiftliklerinizse, kasalarınızın ve çek defterlerinizin içindekilerse vatan´ biz bunu milli mesele olarak görmedik, bundan sonra da görmeyeceğiz. Bize millilik ve yerlilik çağrısında bulunanlar; önce şahsi menfaatleri ile ülke menfaatlerini bir tutmamayı; kirli ilişkileri, memleket meselesi diye anlatmayı bıraksınlar. Bizim milli meselemiz, Türkiye Cumhuriyeti´nin laik, sosyal, hukuk devleti olarak sonsuza kadar var olmasıdır. Bizim milli meselemiz tam bağımsız Türkiye´nin meselesidir. Bizim meselemiz AKP´nin karanlık ilişkileri değildir, olamaz. ? diye konuştu.  (Kurum  bülteni)



Anahtar Kelimeler: TOPA TUTTU