“AKP KONGRESİNE KATILANLAR KARANTİNAYA ALINSIN”

“AKP KONGRESİNE KATILANLAR KARANTİNAYA ALINSIN”

“AKP KONGRESİNE KATILANLAR KARANTİNAYA ALINSIN”

CHP KAYSERİ MİLLETVEKİLİ ÇETİN ARIK’TAN ÇAĞRI:

“AKP KONGRESİNE KATILANLAR KARANTİNAYA ALINSIN”

Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin 7. Olağan Kongresi’ne katılanların karantinaya alınmasını istedi. Kongreye katılan AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer’in Covit 19 testinin pozitif çıktığını ifade eden Arık, Tamer’le kimlerin temaslı olduğunu bilinmediğini belirterek, “Bildiğimiz 56 otobüs geldi. Başta Büyükşehir Belediye Başkanı ve gelenler olmak üzere hatta kongreye katılanların tamamının karantinaya alınması lazım. Eğer covit ile mücadele etmek istiyorsak, bunu yapmak zorundayız” diye konuştu.

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında AK Parti’nin 7. Olağan Kongresi ve sonrasında yaşananların değerlendirdi. Kongreye katılanlardan AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer’in covit 19 testinin sonucunun pozitif çıktığını belirten Arık, kongreye katılanların karantinaya alınması gerektiğini belirterek, şunları söyledi: “Geçen hafta Adalet ve Kalkınma Partisi kongresini yaptı. Oradaki görüntülere de hep beraber tanıklık ettik. Bakınız ilim Kayseri’nin Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Memduh Büyükkılıç, kongrenin yapıldığı Çarşamba günü saat 12.04’te hemşerilerime, ‘Kalabalık ortamlara girmeyin, ilimizde vaka sayısı çok arttı’ diye mesaj attı. Aynı saatlerde Sayın Büyükkılıç, lebalep kongreden görüntüler paylaştı. İyi de Sayın Büyükkılıç, vatandaşlara, ‘kalabalık ortamlara girmeyin’ diye halkın parasıyla mesaj atıyorsunuz ama kendiniz kalabalık ortamda fotoğraf paylaşıyorsunuz. Bu olmaz. Yine Kayserili hemşehrilerim 56 otobüsle bu kongreye katıldılar. Şimdi Kayseri’de vatandaşların toplu taşıma araçlarında birbirleriyle ve telefonla konuşmasını yasakladılar. Siz halkın konuşmasını yasaklıyorsunuz ama kendiniz konuşuyorsunuz, yetmezmiş gibi 56 otobüsle Kayseri’den Ankara’ya gidiyorsunuz. Konuşmakla da kalmayıp türküler söylüyor, maskeyi mendil yapıp halaylar çekiyorsunuz. O zaman size sormazlar mı; ayıp değil mi? Günah değil mi? Kayseri kıpkırmızı olmuş iken, en riskli iller arasındayken niçin 56 otobüsle, bu kadar insanla lebalep kongreye katıldınız?

Kayseri Milletvekili, meslektaşım Sayın İsmail Tamer, şuan Ankara Şehir Hastanesi’nde Covit 19 nedeniyle yatıyor. Kendisine acil şifalar diliyor, bir an önce sağlığına kavuşmasını temenni ediyorum. Sayın Tamer 24 Mart Çarşamba günü partisinin lebalep toplantısında paylaşım yaptı. Dün de bir paylaşım yaptı, gördüm ve gerçekten çok üzüldüm. Sayın Tamer, “Yaptırdığım Covit 19 Testi pozitif çıktı. Benimle temasta bulunan herkes test yaptırsın” diyor. Sizinle kimin temas kurduğunu bilmiyoruz. Bildiğimiz 56 otobüs geldi. Başta Büyükşehir Belediye Başkanı ve gelenler olmak üzere hatta kongreye katılanların tamamının karantinaya alınması lazım. Eğer covit ile mücadele etmek istiyorsak, bunu yapmak zorundayız”

AK Parti kongresine katılanlara cezai işlem uygulanmamasını da eleştiren Arık, Kayseri’de 16 yaşındaki bir kız çocuğuna maske nedeniyle para cezası kesildiğini, ödeyemediğini içinde de icra servisine davet edildiğini belirtti. Arık, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “O kongreye katılacaklara nasıl bir işlem yapılacağını bilmiyoruz. Ama Kayseri’de bir vatandaşımız aradı. 16 yaşındaki bir kız çocuğu balkondan düşen eşyasını almak için aşağıya indiğinde polis maske nedeniyle 900 lira para cezası kesmiş. Ödeyemeyince de Kaleönü Vergi Dairesi icra servisinden davet mektubu ile çağrılmış. Bu ülkede kanunlara göre mi ceza kesiliyor, yoksa parti üyesi olup olmadığına göre mi? Eğer ceza kesilecekse lebalep kongrelere katılanlara kesilmeli… Çocuğun velisine de göndermiyorlar icra için kendisine icra servisinden davet mektubu gönderiliyor. Bu çocuğun babası esnaf. Baba, ‘Aylardır dükkanı kapalı kaldı, ben bu cezayı ödeyemiyorum. Bu ülkede adalet arıyorum. Benim sesimi TBMM’de dile getirin’ diyor. Yine bir vatandaşımız, Kayseri’de İYİ Parti yöneticisi bir kardeşimiz hasta olan annesiyle İstanbul’a gidiyor. Annesinin egzaması var. Deniz suyu iyi gelir dedikleri için deniz suyu almaya gidiyor polis 900 lira ceza kesiyor. Vatandaş adalet istiyor, bu ülkede herkes adalet istiyor. Ben bu durumu milletimizin takdirine bırakıyor. Bir tarafta eşyasını almak için aşağıya inen 16 yaşındaki çocuğa ceza kesiliyor, diğer tarafta AKP Kongresine katılanlar için hiçbir yaptırım yok”(kurum haberi)