?AKP ÇOCUKLARIMIZI DA MUTSUZ ETTİ?

?AKP ÇOCUKLARIMIZI DA MUTSUZ ETTİ?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri Milletvekili Çetin Arık, OECD´nin PISA 2015 kapsamında hazırladığı Öğrenci Refahı raporunu değerlendirdi. Arık, kindar ve dindar nesil iddiasıyla ile yola çıkan Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) iktidarının çocukları m

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Türkiye Büyük Millet Meclisi´nde yaptığı konuşmada OECD´nin PISA 2015 Çocuk Refahı raporunu değerlendirdi. Arık, AKP´nin büyükleri olduğu gibi tüm yaşamları boyunca sadece AKP iktidarını gören çocukları da mutsuz ettiğini belirterek, şunları söyledi: ?Emeğin, alın terinin, özgürlüklerin çalınmadığı, millî iradenin çalınmadığı, demokrasinin, hukukun askıya alınmadığı, haksızlıkların, eşitsizliklerin, ezilmenin olmadığı bir Türkiye özlemiyle 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı´nı kutluyorum.

OECD, PISA 2015 kapsamında üçüncü raporu olan Öğrenci Refahı Raporu´nu paylaştı. Bu rapor, daha ortaokul çağındaki ağzı süt kokan çocuklarımızın mutsuzluğunu ve umutsuzluğunu gözler önüne seriyor. Maalesef, geleceğimiz, umudumuz olan çocuklarımız, hani bizi kıskanan OECD ülkeleri var ya onların çocuklarından daha mutsuz, en mutsuz. AKP iktidarı olarak büyükleri mutsuz ettiğiniz yetmedi, kindar ve dindar nesil iddiasıyla çıktığınız yolda geleceğimizin umudu çocuklarımızı da mutsuz etmeyi başardınız. Yarattığınız bu mutsuzluk tablosuyla ne kadar övünseniz azdır.?  (Kurum Bülteni) 

 



Anahtar Kelimeler: ÇOCUKLARIMIZI MUTSUZ ETTİ