?Akıllı´ raporu gelen anne katili kıza 20 yıl hapis

?Akıllı´ raporu gelen anne katili kıza 20 yıl hapis

Kayseri´nin Tomarza ilçesinde 2016 yılında kendisine ev işi yapmadığı için kızan 66 yaşındaki annesini öldüren ve Adli Tıp Kurumu´ndan akıl sağlığının yerinde olduğuna dair rapor gelen 27 yaşındaki tutuklu sanık kıza mahkemece 20 yıl hapis cezası verildi.

9 Ocak 2016´da Tomarza ilçesine bağlı Güzelsu Mahallesi´nde yaşayan Durdu T. (66) ile kızı Ş.T. (24) arasında tartışma çıktı. İddiaya göre, kavgaya dönüşen olayda Ş.T., annesini sırtından bıçakladı. Evden dışarı çıkarak yardım isteyen Durdu T.´yi kızı tekrar bıçakladı, talihsiz kadın yere yığıldı. Mahalle sakinlerinin ihbarı üzerine olay yerine gelen 112 Acil Servis ekipleri, Durdu T.´nin hayatını kaybettiğini belirledi. Durdu T.´nin cesedi, Tomarza Yaşar Karayel Devlet Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Genç kız ise tutuklandı. 14 Nisan 2016´da Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi´nde yargılanan o tarihte 24 yaşında olan sanık kız hakkında ´üst soydan akrabayı kasten öldürme´ suçundan 20 yıl hapis cezası verilmişti. Temyiz ile Yargıtay´a giden karar, Yargıtay Ceza Dairesi´nce şüpheli hakkında akıl sağlığı raporu aldırılması için bozularak dosya tekrar yerel mahkemeye gönderildi. 
Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi´nde yeniden görülen davada tutuklu bulunan Ş.T. ile avukatı hazır bulundu. 
Sanığın sağlığı yerinde 
İstanbul Adli Tıp Kurumu´na sevk edilen tutuklu sanık Ş.T. hakkında beklenen raporun geldiği, sanığın akıl sağlığının yerinde olduğu ve ceza ehliyetinin tam olduğu ifade edildi. 3 yıl sonra son kez hakim karşısına çıkan tutuklu sanık kız Ş.T., "Bir şey diyemiyorum" dedi. Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu sanığa ?yakın akrabayı kasten öldürme´ suçundan 20 yıl hapis cezası ile tutukluluk halinin devamına karar verdi.   (İHA)