Ahilik Haftası kutlamaları bugün başlıyor

Ahilik Haftası kutlamaları bugün başlıyor

Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Övüç, bu yılki Ahilik Haftası kutlamalarının 17-23 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirileceğini söyledi.

18 Eylül´de saat 09.00´da Cumhuriyet Meydanı´nda Vali Süleyman Kamçı´nın katılımlarıyla yapılacak olan çelenk töreni ile başlayacak kutlamalara dair bilgi veren Övüç, tüm Kayseri halkını hafta boyunca gerçekleştirilecek olan etkinliklere davet etti. Övüç, kutlamalara dair şu bilgileri verdi: 
?18 Eylül´de çelenk töreninin ardından Sayın Valimiz Süleyman Kamçı´yı ve Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Mustafa Çelik´i ziyaret edeceğiz. Aynı gün saat 10.30´da Ahi Evran Zaviyesi Esnaf ve Sanatkarlar Müzesi önünde mehteran konseriyle başlayacak kutlamalarımız yapılacak. Buradaki kutlamalarımız şed kuşatma töreni ve Ahi helvası ikramının ardından sona erecek. Yine aynı gün saat 13.00´da Osman Düşüngel Mesleki Eğitim Merkezi´nde Ahilik pilavı ikramımız ve saat 15.00´da da odamızda 2018 yılının Ahilerine plaketleri takdim edilecek. 20 Eylül Perşembe günü ise saat 11.00´da Pınarbaşı Cumhuriyet Meydanında bir törenimiz olacak ve yine Ahilik pilavımız ikram edilecek. Kutlamalarımız 20 Eylül´de Cuma Namazı öncesinde Eski Sanayi Camii´nde ebediyete intikal eden esnaflar için mevlidi şerif okunması ve saat 14.00´da İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünde gerçekleştirilecek olan yemek yarışmasıyla sona erecek.? 
2018-2019 eğitim-öğretim yılında tüm öğrencilere başarı dileklerinde bulunan Övüç, ?Eğitimin dört ana unsuru vardır; anasının ketesi, babasının kesesi, öğretmenin nefesi, talebenin hevesi. Bu dördü birlikte olduktan sonra inşallah geleceğin mimarları mühendisleri yetişecektir. Tüm öğrencilerimize yeni eğitim-öğretim yılının hayırlı uğurlu olmasını dileriz? diye konuştu.  (İHA) pace> 
Başkan Çolakbayrakdar, Kocasinan Akademi ile hayatın her alanında bölge sakinlerimize daha iyi ve daha kaliteli hizmet vermeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.  (İHA)