AGÜ, Akademik Performansta 2. Sırada

AGÜ, Akademik Performansta 2. Sırada

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) University Rankings by Academic Performance´ın (URAP) ´En İyi Üniversiteleri´ sıralamasında, 2000 yılından sonra kurulan üniversiteler içinde 2. oldu.

AGÜ, URAP Araştırma Laboratuvarı´nın üniversitelerin akademik performansını özetleyen listesine göre, 2000 yılından sonra kurulan üniversiteler içinde geçen yıl olduğu gibi bu yıl da 2. sırada yer aldı. Türkiye´deki üniversitelerin akademik performanslarını çeşitli kriterlere göre değerlendiren, ODTÜ Enformatik Enstitüsü bünyesinde yer alan URAP Araştırma Laboratuvarı´nın 2019-2020 üniversite sıralamaları açıklandı. Makale ve atıf sayıları, bilimsel doküman, doktora mezunu öğrenci sayısı ve öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayısı gibi kriterler başta olmak üzere toplam 9 kriterin esas alındığı sıralamaya göre AGÜ, 2000 yılından sonra kurulan tüm üniversiteler içinde 2´inci sırada yer alarak, Türkiye´nin en iyi 2´inci üniversitesi oldu. AGÜ, raporda yer alan 6000´den az öğrencisi olan üniversiteler kategorisinde ise geçen yıl olduğu gibi 4´üncü sırayı elde etti. 
Lisans mezunu veren 166 üniversite yer aldığı URAP Türkiye sıralamasında, araştırma kurumlarının performans değerlendirmesini yapmakta olan Clarivate Analytics-InCites ile YÖK´ün yayımladığı veriler değerlendirmeye alındı.  (İHA)



Anahtar Kelimeler: Akademik Performansta Sırada