ADALET ARAYIŞI BİTMEDİ

ADALET ARAYIŞI BİTMEDİ

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Türkiye´de herkesin adalet arayışında olduğunu belirterek, ?Milyonların katıldığı Adalet Yürüyüşümüz İstanbul Maltepe´de görkemli bir mitingle noktalandı. Aslında bu bir son değil, adaletin hüküm sürdüğü bir Türkiye iç

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Adalet Yürüyüşü´nün bir son değil, adaletin hüküm sürdüğü bir Türkiye için yeni bir başlangıç olduğunu ifade etti. Gündemi değerlendiren Arık, 15 Haziran 2016 tarihinde Ankara Güvenpark´ta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nun başlattığı Adalet Yürüyüşü´nün Türkiye´deki milyonların duygularına tercüman olduğunu belirterek, ?25 gün boyunca bizimle birlikte milyonlar yürüdü. Ama biz çok iyi biliyoruz ki, kendisi farklı nedenlerle gelemeyen ama yüreği bizimle atan milyonlar vardı. Milyonların katıldığı Adalet Yürüyüşümüz İstanbul Maltepe´de görkemli bir mitingle noktalandı. Aslında bu bir son değil, adaletin hüküm sürdüğü bir Türkiye için atılmış onurlu bir adımdı. Bu ülkeye gerçek adaleti getirene kadar mücadelemiz devam edecek. Türkiye bunu istiyor, bunu bekliyor. Bakın 15 Temmuz´un yıldönümünü geride bıraktık. Ama gelinen noktada AKP, FETÖ ile mücadele etmek yerine 15 Temmuz´u bir fırsata çevirerek muhalefeti yok etmek için çaba harcıyor. Türkiye´yi uçuruma getiren 15 Temmuz sürecinin ardından bakkalı, manavı, öğretmeni, hemşireyi, esnafı, işadamını, gazeteciyi içeri aldılar ama olayın siyasi yönüne hiç girilmedi. Soruyorum size; devletin kozmik odasına FETÖ´yü sokan, devletin en mahrem bilgilerini FETÖ´ye teslim eden sendika üyesi hemşeri miydi, yoksa her istediklerini veren siyasiler miydi? Bu sorunun yanıtını herkes çok iyi biliyor. Herkes çok iyi bildiği için de bu toplum vicdanında büyük yaralar açıyor. Biz bu ülkede FETÖ´nün siyasi ayağının, Türkiye ihanet edenlerin arkasındaki gerçek gücün ortaya çıkmasını istiyoruz. AKP ise darbe girişimini fırsata çevirerek, ülkeyi yeni tehlikelere sürüklemenin peşinde? dedi.

NEVŞEHİR VALİSİ´NE TEPKİ

AKP´nin kendi günahlarını gizlemek için gündem değiştirmeye, konuları çarpıtmaya çalıştığını ifade eden Arık, Nevşehir´in Kozaklı ilçesinde 15 Temmuz´da şehit cenazesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından cenaze merasimine gönderilen çelengin Nevşehir Valisi İlhami Aktaş´ın isteği üzerine bulunduğu yerden uzaklaştırılmasına da tepki gösterdi. Arık, AKP´nin valilerin AKP´nin değil, devletin valisi olması gerektiğini belirterek, ?Buradan Vali Bey´e seslenmek istiyorum: Eğer şehit cenazelerinde birilerinin çelengini kaldıracaksanız, bu her fırsatta terörü lanetleyen ve terör örgütleriyle masaya oturulmayacağı söyleyen Sayın Genel Başkanımızın çelengi olmamalı. Eğer kaldıracaksanız, zamanında devletin valisi olmayı başaramayan AKP´nin valilerine, ?teröristlere dokunmayın´ talimatı vererek, bu ülkenin gencecik fidanlarının şehit olmasına zemin hazırlayanların çelengi olmalıydı? diye konuştu. AKP´nin 15 Temmuz´da ortaya çıkan birlik ruhuna da ihanet ettiğini belirten Arık, AKP´nin 15 Temmuz etkinliklerinde de ötekileştiren, ayrıştıran bir anlayışı ortaya koyduğunu söyledi.

MUHALEFET ELİYLE MUHALEFET SUSTURULMAK İSTENİYOR

TBMM´de görüşmeleri süren İç Tüzük Değişikliği konusuna da değinen Arık, MHP´nin tutumunu eleştirerek, ?Ne acıdır ki, muhalefetin desteği ile bu ülkede muhalefetin sesi kısılmak isteniyor? dedi. Arık, açıklamalarını şöyle sürdürdü: ?Komisyonda görüşmelere devam eden İç Tüzük Değişikliği tek anlamı, Gazi Meclisi´nin ağzının bantlanmasıdır. AKP, muhalefet konuşmasını, bu halkın taleplerinin, şikayetlerinin Gazi Meclis´te dillendirilmesini istemiyor. Bunu onaylamasak da anlayabiliyoruz. Ama biz MHP´nin bu girişime destek vermesini anlamlandıramıyoruz. MHP milletten aldığı yetkiyi farklı beklentilerle AKP´ye devretmiş olabilir ama biz milletten aldığımız yetkiyi sonuna kadar kullanmaya, Milletimizin Gazi Meclis´teki sesi olmaya devam edeceğiz.?  (Kurum Bülteni)



Anahtar Kelimeler: ADALET ARAYIŞI BİTMEDİ