Özel okulların kayıt telaşı

 Özel okulların kayıt telaşı

Özel okulların kayıt telaşı

 Özel okulların kayıt telaşı

Tüketici Örgütleri Federasyonu genel başkanı Fuat Engin, 2020-2021 eğitim yılına ilişkin net bir karar olmadan özel okulların ön kayıt yaparak para toplamaya başlamasını eleştirerek, öğrencilerden alınmayan hizmetler için ücret talep edilmesinin haksız olduğunu ve çok sayıda ailenin mağdur edilmesi anlamına geleceğini belirterek sebepsiz zenginleşmeye yol açacak bu uygulamaya yönelik sorunların ortaya çıkmaması için alınacak idari bir kararla çözüm üretilmesi gerektiğini ifade etti.

Son günlerde Maske + Mesafe + Temizlik konularının uygulanmaması, alınan önlemlerin ve denetimlerin yetersizliği ve bana bir şey olmaz anlayışıyla ciddi bir artış gösteren COVİD-19 salgınının yaşamımızda olumsuz etkilerinin nereye varacağı kestirilemediği gibi geleceğe yönelik sağlık, eğitim başta olmak üzere yaşamımıza dair birçok temel konuda belirsizlikler artarak devam etmektedir. Özellikle de okulların açılmasına yönelik planlamalar yapıldığı ifade edilen bu dönemde COVİD-19 salgınının son günlerdeki artış hızının yaratacağı sorunlar maalesef yetkililerce de tam olarak kestirilememektedir.

Milli Eğitim Bakanlığı, milyonlarca öğrencinin eğitim gördüğü okulları ağustos ayı son gününde açmayı planlamasına karşın, yinede tüm olasılıkları değerlendirerek değişik senaryolar üzerinde çalışmalarının devam ettiği de bilinmektedir. Bu kapsamda yaşanan COVİD-19 Pandemi koşullarının yarattığı sorunların artarak devam etmesi durumunda da Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) üzerinde durduğu son plan olarak ise okulların açılmaması olduğu, eğer okullar belirlenen tarihte açılmazsa, eğitimin yeniden EBA TV üzerinden yapılmasının söz konusu olacağı yetkililerce de ifade edilmektedir. Ancak, özel okullarla ilgili bu kapsamda yeterli bir açıklama olmamasına rağmen özel okullar tarafından, velilere yönelik ön kayıt adı altında kayıt yenileme, yeni kayıt yapma önerileri götürülmekte, hatta ön kayıtlar yapılarak okul taksitlerinin banka hesaplarına yatırılması istendiğine ve birçok velinin ilgili tutarları ödediğine ilişkin bilgiler almaktayız. Milli Eğitim Bakanının, “Uzaktan eğitim süreci devam ederse, veliler için özel okul ücretlerinde indirim olabilir mi? Bununla ilgili kararınız var mı?' sorusu üzerine Bakan Selçuk, velilerin mağdur olmaması noktasında genel prensip kararları ile ilgilendiklerini belirterek Velilere imzalatılması planlanan taahhütnameye ilişkin olarak görüşmelerin devam ettiğini, gelecek hafta bu konularla ilgili netleştirilen açıklamalarda bulunacaklarını” ifade etmesine karşın özel okulların netleşmemiş bir eğitim süreci için ön kayıt yaparak para toplamaları ne yaman çelişkidir. Bilindiği üzere Mart/2020 de önce durdurulan, akabinde ise son verilmek durumunda kalınan eğitim ve öğretimin faturası tüm uyarılarımıza karşın maalesef tüketicilere çıkarılmıştır. İdarenin zaman geçirmeden alacağı kararlarla verilmeyen hizmetin bedeli olmayacağını eğitim, servis ve yemek gibi hizmetlerden kaynaklı sorunların ortaya çıkmasının engellenmesi çok önemli olacaktır. Ve Korona salgını koşullarında konunun geçtiğimiz eğitim/öğretim yılında olduğu gibi toplumsal soruna dönüşmesini engelleyecektir. Tüm tüketicilerin beklentisi budur. (kurum haberi)



Anahtar Kelimeler: okulların kayıt telaşı