İPEK YOLU ÇARŞISI projemizin bu alanda mutlaka uygulanması şarttır.

 İPEK YOLU ÇARŞISI projemizin bu alanda mutlaka uygulanması şarttır.

İPEK YOLU ÇARŞISI projemizin bu alanda mutlaka uygulanması şarttır.

Melikgazi İlçe Başkanı Sinan AKTAŞ basın açıklamasında bulundu. Aktaş Melikgazi ilçesiyle ilgili şunları belirtti;

Melikgazi Belediye başkanı Sn. Mustafa Palancıoğlu Kazancılar çarşısını yenileme çalışmasında nasıl görüneceği ile ilgili prototip çalışmasını tanıttı. Kazancılar çarşısı girişi ile çıkışı toplam 100 mt uzunluğunda lokal küçük bir alan. Çalışma yapılacaksa dış surların iç kısmında kalan tüm alanda yapılmalı. Aynı zamanda bu çalışma Kayseri için bir cazibe merkezi olacak şekilde projelendirilmeli. Kayserinin vitrini kazancılardan ibaret değil Sn.Başkan.

Her fırsatta yıllardır sürekli anlattığımız hatta 31 mart yerel seçimlerinde proje olarakta sunduğumuz İPEK YOLU ÇARŞISI projemizin bu alanda mutlaka uygulanması şarttır. Kayserimiz için devrim niteliğinde olabilecek bir projedir bu.

İPEK YOLU ÇARŞISI projesi; Bürüngüz camii nin önünden surların dışından düvenönü istikametine yürüyün İnönü bulvarından yoğun burçtan hunat camii istikametine devam edip cumhuriyet meydanı ve tekrar bürüngüz camii önüne gelin. İşte bu surların iç kısmında kalan alan İPEK YOLU ÇARŞISI olacak. Bu alan araç trafiğine kapatılacak. Sadece yaya ve bisiklet için açık olacak. Birde yaşlılar ve engelliler için çarşı içi ulaşımda kullanılması için Mini Tren olacak.

Çocuklu aileler için çocuk bakım merkezi olacak. Yine çarşıya alış verişe gelenler için belirli noktalarda sürekli sosyal etkinlikler yapılacak. Çarşının ara caddelerinin üzeri yağmurlu ve Çok güneşli havalarda açılır kapanır bir sistem yapılacak. Zemin kaplamaları ve dükkan cepheleri gayet modern bir şekilde tasarlanacak. Giriş çıkışlarında ve ara caddelerinde özel güvenlik görevlileri olacak. 24 saat temizlik görevlisi bulunacak.

Ayrıca bu alanın dışında kalan İnönü bulvarı,Osman kavuncu,İstasyon,Hastane,Sivas Caddesi,Hunat Camii arkasındaki bölgelerdede benzer bir çalışma yapılabilir. Bu caddeleri modern bir şekilde PRESTİJ CADDELERİ haline dönüştürülebilir.

Tüm dünyada artık AVM ler değil AVC ler yanı Alış Veriş Caddeleri konseptleri tercih ediliyor. Kayseride artık AVM lere ruhsat vermeyin çünkü; bir gün gelecek buralar virane binalar olacak. Sn. Palancıoğlu bir ekip kurun ve bu ekip en az 1 yıl süre ile İPEK YOLU ÇARŞISI ve PRESTİJ CADDELERİ projesi üzerinde çalışsın.

Esnaflarımız ciddi sıkıntı içerisinde işleri iyi değil. Müşteriyi dört gözle bekliyorlar. Bu proje ise şehrimizi tam bir cazibe merkezi haline getirecek. Aynı zamanda sadece şehrimizde değil çevre vilayetlerden Niğde,Nevşehir,Yozgat,K.maraş,Sivas gibi vilayetlerden dahi bu çarşıya alış verişe gelenler olacaktır ve şehrimize ciddi bir katma değer kazandıracaktır.

Özellikle Salgın hastalık yaşadığımız şu dönemlerde kapalı alanlarda değil bu tarz oksijeni bol açık havada ve halk sağlığı açısından büyük önemi olan alış veriş caddeleri vazgeçilmez bir gerekliliktir. Bu konsepte mutlaka dönülmelidir.

Sn. Palancıoğlu İş başına geldiğinizden bu yana 1,5 yıl geçti ama hala ortada somut ciddi bir proje göremedik. Sürekli canlı yayınlarla çalışmalarınızı anlatıyorsunuz. Ot,Çöp,çiçek,asfalt tamamda başkanlığınız döneminde insanların sizi hatırlayacakları iz bırakacak bir proje ortaya koyun lütfen.(kurum haberi)