Dr. Karaoğlu  İtfaiyecileri’  unutmadı 

  Dr. Karaoğlu  İtfaiyecileri’  unutmadı 

Dr. Karaoğlu  İtfaiyecileri’  unutmadı

Uzman Dr. Sema Karaoğlu, ‘İtfaiyecilik Haftası’nda ‘isimsiz kahramanları’ ziyaret etti 

  Dr. Karaoğlu  İtfaiyecileri’  unutmadı 

31 Mart seçimlerinde CHP Melikgazi Belediye Başkan Adayı olan Dr Sema Karaoğlu ve beraberindeki partili arkadaşları tüm dünyada önce ‘yangın’ şimdi ise ‘itfaiyecilik haftası’ olarak kutlanan günde Kayseri Büyükşehir belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığını ziyaret etti. Özellikle meraklıları kamu görevlilerine yardımcı olmaları konusunda uyaran Uzm. Dr. Karaoğlu ‘isimsiz kahramanlar'ın her zaman yanlarında olduğunu söyledi.
Yangının zararları, korunma yolları ve alınması gereken önlemler konusunun ‘bilinçli toplum’ için vatandaşlara iyi anlatılması adına tatbikatlar ve eğitimlere önem verdiklerini belirten İtfaiye Daire Başkanı Mustafa Metin Kızılkan, ‘itfaiyecilik haftası’ ziyareti nedeniyle Uzm. Dr. Karaoğlu’na ve arkadaşlarına teşekkür ederek, itfaiye flaması ve yangın tüpü hediye etti.
Görevlerini fedakârca gece-gündüz, kar-kış demeden yapan İtfaiye çalışanlarını haftalarını kutlamak için ziyaret ettiğine dikkat çeken Uzm. Dr. Sema Karaoğlu ‘ Özellikle yangın, sel, heyelan, çatı uçması gibi doğa olayları, kazalar, intihar olayları, patlamalar ve kurtarmalarda nasıl insanüstü çaba harcadıklarını görüyoruz. Görevlerini yaparken, meraklılar, yanlış parklar, bazı kendini bilmezler yüzünden işleri de zorlaşıyor. Kamu görevlilerine herkes görevi sırasında yardımcı olmalı. Hepsine görevinde başarılar dilemek ve onlara destek olmak için buradayız” dedi.
Uzm.Dr. Sema Karaoğlu’nun ziyaretinde, kurumsallaşma yolundaki hikayeyi de anlatan İtfaiye Daire Başkanı Mustafa Metin Kızılkan; 306 yıldır bu topraklardaki hizmetleri kısaca anlattı. 25 Eylül 1923 ‘te Belediyelere devredilen modern itfaiyeciliğin Kayseri’de de 1926 dan bu yana hizmet verdiğini ifade etti.
Karaoğlu, arkadaşları ve Kızılkan ayrıca COVİD -19 ile ilgili de görüşüp kamuoyuna birlikte tuttukları 'maske-mesafe-temizlik' konulu pankartla mesajlarını verdi. (kurum haberi)