7 buçuk milyon binayı dönüştürürsek, depreme hazır hale geliriz?

7 buçuk milyon binayı dönüştürürsek, depreme hazır hale geliriz?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, ?15 yıl içerisinde 7 buçuk milyon binayı dönüştürürsek, depreme hazır hale geliriz? dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri Sanayi Odası´nın Mart ayı meclis toplantısına katıldı. Burada sanayicilere seslenen Bakan Özhaseki, sağlıksız kentlerin olduğunu söyledi. Özhaseki, ?Üzülerek söylüyorum ki, sağlıksız kentlere sahibiz. Bu binalar bizim örflerimizi de yansıtmıyor. Bir taraftan da deprem bölgesindeyiz. Her an deprem olabilecek yerlerde oturuyoruz. İstanbul´da da tehlike var. O yüzden kentsel dönüşüm projelerine önem veriyoruz. Yılda 300 bin konutu dönüştüreceğiz. 15 yıl içerisinde 7 buçuk milyon binayı dönüştürebilirsek, depreme hazır hale geliriz. Deprem öldürmüyor, o kötü binalar öldürüyor. 1999 yönetmeliğinden sonra yapılan binalar sağlam gözüküyor. Burada vatandaşlara düşen, oturdukları binaları elden geçirmeleridir? ifadelerini kullandı.
Türkiye´nin FETÖ belasından da kurtulacağını kaydeden Bakan Özhaseki, ?Her şeyi ele geçirmişler. Böyle bir beladan kurtulmak kolay mı? ?Bize haksızlık yapılıyor´ diyorlar. Adamlar devleti dinlemiyorlar. Bu lanet işi yapanlara bu kadar ceza olmasın mı? Halen eylemlerine de devam ediyorlar. Topluca bir araya gelerek eylem yapamazlar. Can sıkıcı eylemler yapabilirler. Bizde bunlar için gereken tedbirleri alıyoruz? dedi. (İHA)