25 Kasım Kadına Şiddetle Mücadele Günü’nde ; Her gün Mücadele, Her Gün Farkındalık !

25 Kasım Kadına Şiddetle Mücadele Günü’nde ; Her gün Mücadele, Her Gün Farkındalık !

25 Kasım Kadına Şiddetle Mücadele Günü’nde ; Her gün Mücadele, Her Gün Farkındalık !

 

MHP MYK ÜYESİ Serap Şule KALIN

Tarihten günümüze oluşan Kadın perspektifinde,  Türk Kadını;  her ne sıfata, göreve, mevkiye sahip olursa olsun, huzurun ve mutluluğun mihenk taşıdır. Toplumların huzur ve refahı kadınlarının huzur ve refahı ölçüsünde ve kıymetinde şekillenir..

Günümüz Türk toplumunda zaman zaman görülen kadına karşı şiddet olayları kadınla erkeğin tıpkı bir elmanın yarısı gibi birbirini tamamlayan parçası olduğunun gururuna varmamış insanlar tarafından yapılan münferit olaylar olarak değerlendirilmelidir. Türk insanı geçmişini yeniden öğrendiğinde veya maneviyatına döndüğünde Türk kadını da tarihte olduğu gibi layık olduğu yeri bulacaktır. Kadınlar çağlar boyu değişik toplumlarda, değişik kültürlerin etkisi altında kalmış, farklı muamelelere ve farklı değerlendirmelerle karşı karşıya kalabilmiştir.

Geçmişten günümüze kadar kadınlar kimi zaman toplum içerisinde yüceltilmiş kimi zaman da istismar edilebilmiştir.

Hâlbuki kadın ve erkek farklı cinsiyetlerden meydana gelen insanlardır. Birbirlerinin rakibi değil yarısıdır.  İnsan  soyunun  devamı  onların  birlikte  yaşadıkları  aile kurumuna bağlıdır. Türk kültüründe kadın erkeğin tamamlayıcısıdır. Toplum içerisinde yaşarken işbirliği içerisinde olunmalı ve kurulacak bir takım kurumlarda veya çalışmalarda kadın-erkek birliği göz önünde bulundurularak çalışmalar yapılmalıdır. 

Bunun için ihtiyacımız olan tek şey  Birlik-Bütünlük ve Ortak Akıl ve Milli Ruh ile hareket etmektir.

Genel Başkanımız Devlet Bahçeli Beyefendi’nin de ifade ettiği gibi ;

“Kadına şiddet varsa ya medeniyet yoktur ya da tartışma altındadır. Kadına yani insana acımasızca kıyılıyorsa ne adamlıktan ne de hoşgörü ve yükselişten asla bahsedilemeyecektir.  

Kadına şiddet dursun, aileler huzurla buluşsun. Kadına uzanan eller kırılsın, adalet derhal yerini bulsun. Türk kadını hak ettiği insani gelişmişlik seviyesine mutlaka ve bir an önce ulaşsın.  

MHP, kökeni ve anasının dili ne olursa olsun Türk kadının destekçisi olacaktır. “

25 Kasım Kadına Şiddetle Mücadele Günü’nde ; Her gün Mücadele, Her Gün Farkındalık ! (kurum haberi)