2 yayanın ölümüne neden olan sanığa hapis cezası

2 yayanın ölümüne neden olan sanığa hapis cezası

KAYSERİ'DE YOLUN KARŞISINA GEÇMEYE ÇALIŞAN 2 YAYAYA ÇARPARAK ÖLÜMÜNE NEDEN OLAN KAMYONET SÜRÜCÜSÜNE 'TAKSİRLE BİRDEN FAZLA ÖLÜME SEBEBİYET VERME' SUÇUNDAN 3 YIL 4 AY HAPİS CEZASI VERİLEREK EHLİYETİNE 5 AY SÜREYLE EL KONULDU.

Kayseri’de yolun karşısına geçmeye çalışan 2 yayaya çarparak ölümüne neden olan kamyonet sürücüsüne ’taksirle birden fazla ölüme sebebiyet verme’ suçundan 3 yıl 4 ay hapis cezası verilerek ehliyetine 5 ay süreyle el konuldu.
Kayseri Adliyesi 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada tutuksuz yargılanan B.D., hayatını kaybeden H.H.Ç. ve B.Ç.’nin yakınları ve vekilleri hazır bulundu. Sanık B.D. duruşmada verdiği ifadede, önceki ifadelerini tekrar ettiğini ve beraatini talep ettiğini söyledi. H.H.Ç. ve B.Ç.’nin yakınları ise, "Evlatlarımızın kanı yerde kalmasın, arkalarında 3 yetim bıraktılar, şikayetçiyiz" dedi.
Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucunda, sanık B.D.’nin ’taksirle birden fazla ölüme sebebiyet verme’ suçundan 3 yıl 4 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına hükmetti. Ayrıca sanığın ehliyetine de 5 ay süreyle el konuldu.

Olay
30 Mayıs 2023 tarihinde Osman Kavuncu Bulvarı’nda yaşanan olayda Nevşehir’den kamyoneti ile Kayseri’ye gelen B.D., yolun karşısına geçmeye çalışan H.H.Ç. ve B.Ç.’ye çarpmış, H.H.Ç. (38) ve B.Ç. (35) kaza sonucu yaşamını yitirmişti.