19 MAYIS KURTULUŞ MÜCADELESİNİN MEŞALESİDİR

19 MAYIS KURTULUŞ MÜCADELESİNİN MEŞALESİDİR

19 MAYIS KURTULUŞ MÜCADELESİNİN MEŞALESİDİR

19 MAYIS KURTULUŞ MÜCADELESİNİN MEŞALESİDİR

Kadın İşbirliğini Geliştirme Derneği Başkanı Dr. Sema Karaoğlu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 102'nci yılı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 19 Mayıs'ın Türk Milletinin bağımsızlığından vazgeçmeyeceğini Dünya'ya duyurduğu tarih olduğunu belirten Dr. Karaoğlu, "19 mayıs kurtuluş mücadelesinin meşalesidir, dedi.

Kadın İşbirliğini Geliştirme Derneği Başkanı Dr. Sema Karaoğlu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Karaoğlu, sözlerine başta Türkiye Cumhuriyetinin kurucu lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını anarak başladı.

Karaoğlu, "Bundan 102 yıl önce yurdumuzun dört bir tarafı emperyalistler tarafından işgal altında iken Gazi Mustafa Kemal "Geldikleri gibi giderler" diyerek kurtuluş mücadelesinin meşalesini ateşlemiş, 19 Mayıs 1919'da Samsun'dan bu mücadeleyi başlatmıştır. Bugün; Türk milletinin bağımsızlığından vazgeçmeyeceğinin ilanı için atılmış, ilk adımın 102. yıl dönümündeyiz. Gazi Mustafa Kemal önderliğinde, milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararının kurtaracağına inanan inanmış insanların başlattığı bu kutlu yürüyüş neticesinde, aziz Türk milleti, esareti reddedip bağımsızlığını elde etmiştir. Bu uğurda nice canlar toprağa düşmüş ve nice zor zamanlar geçirilmiştir. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasına giden yolun başlangıcı olan bu tarih, aynı zamanda geleceğimizin teminatı olan gençlerimiz için de bayram olarak kutlanmaktadır. “Türk Gençliği olarak emanetimize sımsıkı sarılıp en iyi şekilde koruyacağız. Atamızın gösterdiği çağdaş uygarlık yolunda, bilimin ışığında yılmadan, usanmadan ve kararlıkla yürüyeceğiz. " dedi.

Dr. Karaoğlu, “Bu duygu ve düşüncelerle Milli mücadelemizin başkahramanı başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını saygı, rahmet ve şükranla anarken, gençlerimizin de Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum.” şeklinde konuştu.(kurum haberi)