16 Türk Devletini Simgeleyen Türklük anıt tamamlandı

16 Türk Devletini Simgeleyen Türklük anıt tamamlandı

16 Türk Devletinin bayrağı, Orhun abideleri, Malazgirt savaşı, Ergenekon'dan çıkış figürleri

Kayseri'nin Pınarbaşı ilçe Merkezinde bulunan ve 16 Türk Devletini Simgeleyen Türklük anıtının tadilat ve restorasyon çalışması tamamlandı.

Pınarbaşı Belediyesi tarafından yaptırılan ve girişinde 16 Türk devletinin bayrağının bulunduğu Türklük anıtı Pınarbaşı Belediye Başkanı Menduh Uzunluoğlu'nun girişimleri ile genel bakıma alınarak hem tadilatı hem de restorasyonu yapıldı. Anıtın üst tarafında Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün büstü, alt tarafında ise MHP'nin efsanevi lideri merhum Alparslan Türkeş'in ve gençliği simgeleyen erkek ve kız heykelleri yer alıyor. Anıtın duvarlarında ise 16 Türk Devletinin bayrağı, Orhun abideleri, Malazgirt savaşı, Ergenekon'dan çıkış, İstanbul'un fethi ve İstiklal Savaşını simgeleyen gravürler bulunuyor.

Pınarbaşı Belediye Başkanı Menduh Uzunluoğlu, restorasyon çalışması tamamlanan ve halkın ziyaretine sunulan Türklük anıtının yoğun ilgi gördüğünü söyledi. Başkan Uzunluoğlu," restorasyonunu tamamladığımız Türklük Anıtımız kış şartlarına rağmen ziyaretçi akınına uğruyor. vatandaşlarımız burada geçmişe giderek gravürlerden bilgi sahibi oluyor dedi. Pınarbaşı Belediye Başkanı Menduh Uzunluoğlu, bir süre öncede MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli'yi Genel Merkezde ziyaret etmiş, Türklük anıtının restorasyonu ile ilgili bilgiler vermişti.