Tarih: 13.04.2017 11:07

Kayseri´de bilimsel hafta sonu

Facebook Twitter Linked-in

Büyükşehir Belediyesi tarafından şehrimize kazandırılan ve Anadolu´nun dört bir yanından ziyaretçi çeken Kayseri Bilim Merkezi´nde 15-16 Nisan günleri 4 farklı program ile atölye günleri yapılacak. Farklı yaş gruplarındaki bireyleri bilim ve teknolojiyle buluşturacak olan etkinlikler ücretsiz olarak gerçekleştirilecek. Bilimsel merak ve öğrenme isteği uyandırmak amacıyla gerçekleştirilecek olan etkinliklerde katılımcıların; araştırma, gözlem yapma, kıyaslama, keşfetme, ifade etme ve çeşitli çözümler bulabilme becerilerinin geliştirilmesi hedefleniyor.
Atölye programları kapsamında Kriptoloji Atölyesi, Makey Atölyesi, Renklerin Dansı Atölyesi ve Uzay Merdiveni Atölyesi açılacak. Kriptoloji Atölyesi´nde şifre çözerek sürprizlere ulaşma imkanı sunulurken, Makey Atölyesi´nde elektronik ve robotik dünyaya keyifli bir başlangıç yapılacak. Renklerin Dansı Atölyesi´nde kimyanın renkli dünyası üç farklı deneyle sunulurken, Uzay Merdiveni Atölyesi´nde geometrik modeller eşliğinde tasarım ve mühendislik yeteneğinin geliştirilmesine imkan sağlanacak.
Uzay Merdiveni Atölyesi´ne 7-9 yaş grubu, Renklerin Dansı Atölyesi´ne 8-10 yaş grubu, Kriptoloji ve Makey Atölyelerine ise 10-12 yaş grubu çocuklarımız katılacak. Atölye çalışmalarına iştirak etmek isteyenlerin Kayseri Bilim Merkezi´nden randevu almaları gerekiyor.  (İHA)

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —