- AGÜ 2. mezunlarını verdi

- AGÜ 2. mezunlarını verdi

Bu yıl 2. mezunlarını veren Abdullah Gül Üniversitesi´nin (AGÜ) mezuniyet töreni yapıldı. Törende Türkiye Cumhuriyeti 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, öğrencilere diploma verdi.

Mezuniyet törenine 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, Kayseri İl Emniyet Müdürü İbrahim Kulular ve protokol katıldı. 
Tören alanına giderken gazetecilerin yeni parti sorusunu yanıtsız bırakan Abdullah Gül, eğitim amaçlı geldiğini ve siyasi konuların yerinde ve zamanında konuşulacağını söyledi. 
2010 yılında kurulan Abdullah Gül Üniversitesi, bu yıl 2. mezunlarını verdi. 133 lisans ve 14 lisansüstü mezun veren AGÜ, en genç 200 üniversite arasında bulunuyor. Abdullah Gül, mezuniyet töreninde öğrencilere eğitimden sonraki hayatları için tavsiyelerde bulundu. 
Vizyonunun her zaman iyi bir üniversite ve iyi eğitim görmüş öğrenciler olduğunu söyleyen 11. Cumhurbaşkanı Gül, ?İsmimi taşıyan bir üniversitenin açılışında nasıl bulunduysam, mezuniyetinde de her zaman bulunmak benim için bir heyecan. Ben burayı hep AGÜ diye konuşalım ve herkesin aklında böyle kalsın istemiştim. Bu üniversiteyi kurarken vizyonumuz, amacımız burada da tekrarlandı. Amacımız iyi bir üniversite kurmaktı. İyi bir üniversite nasıl olur onu bilenlerle toplanıldı ve konuşuldu. İyi bir üniversitenin Kayseri ve Türkiye´ye hediye olacağına hep inandım. Bütün hayatımda eğitimin altını çok çizdiğim için, her şeyin başının eğitim olduğuna inandığım için bunu çok destekledim. Adımı taşıyan bir üniversite olunca da bununla ilgili bütün düşüncelerimi ilgililere aktardım ve neticede bugün bu güzel üniversite ortaya çıktı. Buradan diploma alacak öğrencilerin birçok alternatifleri vardı ve 20 binlerden geldiler buraya. Üniversitenin emin adımlarla yükseldiğini görmek hepimizi çok mutlu ediyor. Bunun için başta rektör olmak üzere, herkese çok teşekkür ederim. Bu üniversitenin giderek kendini çok daha fazla ispatlayacağından eminim çünkü bu alt yapı oluşturuldu? dedi. 



Anahtar Kelimeler: mezunlarını verdi